At vælge den rigtige håndværker til arbejdet

Måske er det kun mig, men når det kommer til at finde den rigtige håndværker til arbejdet, så synes jeg gerne det kan være svært. Man indhenter flere tilbud og får nogle priser tilbage. Man har stadig ingen ide om arbejdets kvalitet, om der er mere indeholdt i den ene pris end den anden og om den billigste pris virkelig dækker alle de ting som man har brug for.

haandvaerker

Når jeg prøver at vurdere, så kigger jeg på følgende tre parametre og ud fra dem forsøger jeg at få en god mavefornemmelse omkring hvem jeg skal vælge. Sidste gang var da jeg fik en tømrer til at komme ud og skifte mine vinduer.

Priser

De fleste af os vil nok forsøge at finde den person der skal have den laveste pris for opgaven. Udfordringen kan dog være, at opgaven ikke er defineret godt nok og at de forskellige håndværkere derfor giver deres tilbud ud fra helt forskellige forudsætninger.

Nu er jeg ikke håndværker og kan derfor ikke lige finde på et godt eksempel, men tager vi udgangspunkt i min seneste vinduesudskiftning, så kunne det eksempelvis være ting som bortkørsel af de gamle vinduer, at sætte den rigtige fuge rundt om vinduerne, sætter lister på indersiden af vinduerne, udbedre eventuelle skævheder i forbindelse med dørtrin og lignende.

Der kan være rigtig mange ting som man ikke nødvendigvis tænker på når man ikke er fagmand. Står det ikke direkte i aftalen, så vil en håndværker kunne sige, at det ikke var en del af tilbuddet. Den dyre håndværker skriver det måske heller ikke i aftalen, for han antager at det er en naturlig selvfølge.

Så her er mit råd at være meget opmærksom på hvad tilbuddet indeholder og bed om at få det skrevet meget udførligt. Hvis den ene håndværker skriver noget den anden ikke har skrevet, så bed den anden om at få det skrevet på også.

vinduer

Erfaring

Den næste del er den erfaring håndværkeren har. En ting man kan kigge på er hvor længe vedkommende har arbejdet med sit fag, men det er ikke nødvendigvis det samme som at han er dygtig. Har en tømrer kun bygget brændeskure i hele sin karriere, så kan han ikke nødvendigvis finde ud af at sætte nye vinduer i et hus.

Så skal jeg komme med et råd, så er det at høre om der er andre kunder han har udført en lignende opgave for. Hvis man kan komme til at tale med dem omkring deres erfaringer og tilfredshed, så er man allerede nået et godt stykke af vejen.

Steder som Trustpilot.dk kan være et sted at starte hvis det ikke er muligt at komme i kontakt med håndværkerens tidligere kunder. I det mindste kan man så læse hvad de mente på det pågældende tidspunkt.

Kommunikation

Den sidste og nok også vigtigste (for mig) er om vedkommende kan finde ud af at kommunikere. Det gælder både i forhold til at udtrykke sig på en måde så jeg forstår hvad han siger, altså uden alt for mange fagudtryk, og i forhold til at vende tilbage til aftalt tid.

Jeg har flere gange arbejdet med folk som har lovet noget og så ikke overholdt det. Det er helt ok at man ikke kan lave alt til den aftalte tid, men så snart man kan se at noget skrider, så skal man melde det klart og tydeligt ud. Det er også det der kaldes kundeservice og desværre har jeg ikke specielt gode erfaringer med ret mange håndværkere. Nogle få har været gode til at give tydelige meldinger og det er virkelig rart at arbejde med.

Igen kan det være sådan nogle informationer du kan finde ved at tale med tidligere kunder eller ved at læse på Trustpilot.

Jeg håber at disse 3 ting kan hjælpe dig lidt på vej. Jeg ved godt at der ikke er et facit, men om ikke andet, så kommer du tættere på en god beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *